Alles wat je aandacht geeft groeit.

Je bedrijf groeit door meer impact te maken.

Mijn naam is Maarten Neeskens, oprichter van Tornadomakers. Ik vind het leuk om bedrijven met een duurzame missie te laten groeien door meer impact te maken. Samen met een team van gepassioneerde ondernemers, coaches en specialisten helpen we duurzame startups, scala-ups en bedrijvige die willen transformeren naar duurzaaam ondernemen.

Impact maken gaat over van betekenis zijn voor klanten, de maatschappij en de planeet. Impact maken is aandacht geven aan wat je wilt laten groeien. In de context van duurzaam ondernemen gaat het om het creëren van een hefboomeffect om verduurzaming te versnellen: impact creëert groei en groei creëert weer meer impact.

Als ondernemer in de voedseltransitie zorg je er bijvoorbeeld voor dat steeds meer mensen het lekker vinden om (jouw) plantaardige producten te eten. Een ondernemer in de mobiliteittransitie zorgt ervoor dat steeds meer mensen fietsen fijn vinden of vaker een schone (deel)auto gebruiken.

Er zijn veel bekende voorbeelden van ’tornadomakers’, zoals Bert van Zon van MUD jeans, Lex Hoefsloot van Lightyear zonneauto’s, Marcel van Wing van The Flower Farm palmolievrije producten, Wouter Staal van YB Yoghurt Barn, Tom en Dorus van Repeat koptelefoonabonnement en Bas van Abel (nu Eva Gouwens) van duurzame telefoonmaker Fairphone.

Als je zelf aan de slag wilt om meer impact te maken, kies dan voor de Tornadomaker Impact Academy. Wil je de hulp inroepen van ervaren coaches en specialisten, kies dan voor Tornadomakers Impact Professionals.

Tornadomakers Impact Academy

Vanuit mijn ervaring van de afgelopen 30 jaar, heb ik een boek geschreven en dit is de basis voor de opleiding tot Tornadomaker (Impact Accelerator Programma). Ik heb voor het boek 250 topcoaches, ondernemers en influencers geïnterviewd.

Voor het Impact Accelerator Programma is door specialisten de stof verrijkt met wetenschappelijk bewezen concepten uit onder andere neuroscience, positieve psychologie, design thinking en de nieuwste business growth technieken.

Het Impact Accelerator Programma helpt je met groeien door meer impact.

Tornadomakers Impact Professionals

Onze impactprofessionals zijn jouw hulptroepen om meer impact te maken en je bedrijf te laten groeten. Zij richten zich op zowel de ondernemer als de onderneming.

Ons netwerk bestaat uit ervaren en gecertificeerde coaches voor personal, team en business development. Daarnaast werken we samen met specialisten op deelgebieden van duurzaam ondernemerschap, zoals waardecreatie, branding, marketing, sales en financiering.

We werken met onze partners samen in de Coöperatie Impact Valley. Door de krachten te bundelen kunnen we nog meer impact creëren.

Over onze naam en het logo

Tornado

Een tornado ontstaat waar warme en koude lucht botsen, waardoor een wervelende luchtstroom ontstaat, die door toenemende kracht kantelt van horizontaal naar verticaal en haar energie focust.

Onze vertaling
Een tornado maak je door de energie van je missie zo groot te maken, dat de focus van binnen naar buiten kantelt en je duurzame operatie een snelgroeiend ecosysteem wordt, dat steeds meer volgen, influencers, investeerders en klanten krijgt, waardoor je impact groeit.

Vlinder

De vlinder staat voor verandering en vernieuwing, voor transitie en transformatie.

We leggen enerzijds de link naar de SDGs, de 17 strategische ontwikkelingsdoelen.

Anderzijds is het een verwijzing naar de bekende metafoor van Prof. Edward Lorenz: het butterfly effect:
1. We zijn allemaal deel van een groter geheel.
2. Kleine veranderingen zijn relevant en kunnen grote gevolgen hebben voor het ecosysteem.